16.1 C
Athens
26 April - 2024

Κόντρα Naftogaz – Gazprom για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία

Must read

Η ουκρανική εταιρεία Naftogaz κατηγόρησε τη ρωσική Gazprom ότι παραβιάζει τους συμφωνημένους από την Ευρωπαϊκή Ένωση όρους της χειμερινής προμήθειας φυσικού αερίου στην Ουκρανία.

«Τον Φεβρουάριο, η συμφωνία αυτή παραβιάστηκε από τη ρωσική πλευρά. (Οι ποσότητες) αερίου για τις οποίες είχαμε πληρώσει εκ των προτέρων δεν παραδόθηκαν στο σύνολό τους τον περασμένο μήνα. Η συμφωνία συνεχίζει να παραβιάζεται και αυτόν το μήνα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Αντρέι Κομπόλεφ.

«Αυτή η παραβίαση πρέπει να αντισταθμίζεται από την αύξηση στις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από την Ε.Ε.», είπε ο Κομπόλεφ.

Η Naftogaz ανέφερε ότι η εφαρμογή της χειμερινής συμφωνίας καθώς και μια προκαταρκτική συζήτηση για την καλοκαιρινή συμφωνία θα είναι το κύριο θέμα των συνομιλιών.

Η Μόσχα διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς το Κίεβο τον περασμένο Ιούνιο και την επανέλαβε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο εξ αιτίας της διαμάχης για τις ενεργειακές τιμές αλλά και για τα οφειλόμενα από τους Ουκρανούς.

Αυτή η διαφορά μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου προκάλεσε την τρίτη ενεργειακή κρίση μεταξύ Μόσχας και Ουκρανίας μέσα σε μια δεκαετία.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article