23.1 C
Athens
24 April - 2024

Σύνοδος G7: Ανακοινώνεται πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Must read

Η G7 θα δεσμευτεί αύριο σε μια νέα δέσμη μέτρων με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία και θα οριστικοποιήσει τα σχέδια για ένα ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Οι διπλοί στόχοι των ηγετών της G7 ήταν να στοχεύσουν άμεσα στα έσοδα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, ιδίως μέσω της ενέργειας, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν τις δευτερογενείς επιπτώσεις και τον αντίκτυπο στις οικονομίες της G7 και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ενημέρωση στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής της G7. 

Τα δυτικά έθνη επιθυμούν να εντείνουν την πίεση στη Ρωσία χωρίς να υποδαυλίσουν τον ήδη αυξανόμενο πληθωρισμό. Το πλαφόν στο πετρέλαιο θα μπορούσε να πλήξει τα έσοδα του Κρεμλίνου και την χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας, ενώ στην πραγματικότητα θα μείωνε τις τιμές της ενέργειας.

Οι ηγέτες της G7 θα αναλάβουν επίσης μια «άνευ προηγουμένου, μακροπρόθεσμη δέσμευση ασφάλειας για την παροχή οικονομικής, ανθρωπιστικής, στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παροχής προηγμένων όπλων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ενημερωτικό δελτίο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article