20.2 C
Athens
25 April - 2024

Power Pass: Οι παγίδες και τα μυστικά του – Οι πέντε ειδικές περιπτώσεις

Must read

Πέντε ημέρες παράταση έως και τις 5 Ιουλίου δόθηκε στην λειτουργία της πλατφόρμας για το power pass εξαιτίας της συνεχούς ροής αιτήσεων όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει οι υποψήφιοι να προσέξουν για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα:

Το Power pass δικαιούνται και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση. Για να πάρουν όμως τα χρήματα τους θα πρέπει να έχουν πρώτα κάνει φορολογική δήλωση και μετά να μπουν στην πλατφόρμα, έχουν λοιπόν ακόμη μόλις 6 ημέρες στη διάθεση τους.

– Στις περιπτώσεις των φοιτητών, ο γονέας κάνει τη δήλωση εφόσον έχει δηλώσει το φοιτητή ως προστατευόμενο μέλος. Αν όμως το μισθωτήριο είναι στο όνομα του φοιτητή, τότε πρέπει εκείνος να υποβάλει την αίτηση.

– Εφόσον έχει δηλωθεί στο Ε1, δικαιούχος είναι και κάποιος που του έχει παραχωρηθεί ένα ακίνητο. Δικαιούχος είναι και αυτός που μένει σε νοικιασμένο σπίτι (το οποίο έχει δηλώσει ως κύρια κατοικία) και ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ιδιοκτήτη. Αντίθετα κάποιος που δηλώνεται ως φιλοξενούμενος δεν μπορεί να κάνει αίτηση.

– Στις περιπτώσεις που ένα ακίνητο ανήκει από 50% ας πούμε σε ένα ζευγάρι , δεν έχει σημασία ποιος κάνει την αίτηση.

-Όπου υπάρχει κοινό ρολόι, τα χρήματα θα πιστωθούν σε αυτόν του οποίου το ΑΦΜ αναγράφεται στο λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν δεν συμβαίνει αυτό τα χρήματα θα μοιραστούν σε όσους χρησιμοποιούν το κοινό ρολόι.

– Αν ο λογαριασμός του ηλεκτρικού είναι στο όνομα αποβιώσαντος τότε κάνουν αίτηση οι κληρονόμοι του. Για θανόντες όμως μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Μαΐου 2022 δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση καθώς «Κλειδώνει» το ΑΦΜ του δικαιούχου στο Taxisnet, και οι κληρονόμοι δεν μπορούν να το πάρουν εκτός εάν έχουν δηλώσει οι ίδιοι ως κύρια κατοικία, το σπίτι όπου διέμενε ο θανών.

Η επιδότηση αφορά μόνο κυμαινόμενα τιμολόγια, μόνο παροχές οικιακής χρήσης για την κύρια κατοικία και λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1/12/2021 έως και την 31/5/2022. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τα μέσα Ιουλίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article