17.7 C
Athens
29 March - 2024

Ο Pierre Gonalons σχεδίασε το Renault 5 Diamant Concept

Must read

Το 2022 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο ενός από τα σύμβολα της γαλλικής μάρκας Renault, το μοντέλο 5. Πραγματικό σύμβολο της ποπ κουλτούρας, με πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε πολλές χώρες από το 1972 έως και το 1984.

Για να γιορτάσει την 50ή επέτειο αυτού του εμβληματικού μοντέλου, η γαλλική μάρκα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με έναν εξέχοντα σχεδιαστή που συγκαταλέγεται στους 100 κορυφαίους δημιουργούς του Architectural Digest και εκπρόσωπο της γαλλικής τέχνης και χειροτεχνίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Pierre Gonalons και της ομάδας Renault Design Colors & Trims οδήγησαν στη δημιουργία του εκθεσιακού αυτοκινήτου Renault 5 Diamant. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που αποτυπώνει το όραμα του σχεδιαστή για το αυτοκίνητο του μέλλοντος, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και της εσωτερικής διακόσμησης.

«Με τιμά η πρόσκληση της Renault να επανεφεύρουμε το μυθικό Renault 5 για την 50ή επέτειό του. Η μάρκα μού έδωσε το ελεύθερο να σχεδιάσω το αυτοκίνητο των ονείρων μου», λέει ο Pierre Gonalons. «Όπως το βλέπω, το Renault 5 ενσαρκώνει έναν ποπ, αισιόδοξο και κατηγορηματικά σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό που ήθελα να κάνω με το Renault 5 Diamant ήταν να αποτίσω φόρο τιμής στον σχεδιασμό του».

Η έμπνευση του Pierre Gonalons προήλθε από τις διακοσμητικές τέχνες, και ιδιαίτερα από τα εκλεκτά κοσμήματα.

Το Renault 5 Diamant έχει διατηρήσει την άμεσα αναγνωρίσιμη εμφάνιση και το αδιαμφισβήτητο σχήμα του αρχικού μοντέλου που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της Renault το 1972. Αλλά πολλά έχουν αλλάξει πέρα από τη γνωστή σιλουέτα. Η πρώτη μοντέρνα πινελιά είναι κάτω από το καπό: ένας 100% ηλεκτροκινητήρας. Οπτικά, η σχεδίαση περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που συγχωνεύονται σε μια νέα μελέτη.

Ο François Farion, διευθυντής της Renault Colors & Trims, επεσήμανε: «Η δημιουργική ικανότητα του Pierre Gonalons και της ομάδας του, τους κατατάσσουν μεταξύ των καλύτερων τεχνιτών της Γαλλίας. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίτεχνες. Ο Pierre δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια».

Όταν το κοιτάξεις από έξω, βλέπεις ότι το αμάξωμα έχει εξορθολογιστεί έτσι ώστε να ξεχωρίζουν οι χαρακτηριστικές γραμμές του Renault 5. Τα συνηθισμένα πρόσθετα αφαιρέθηκαν σκόπιμα και το σχήμα και το φινίρισμά τους μεγεθύνθηκαν. Το εξωτερικό χρώμα είναι ένας συνδυασμός τριών στρώσεων χρώματος.

Το εσωτερικό είναι εξαιρετικά λιτό. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Renault Design και των τεχνιτών που εμπλέκονται σε αυτό το έργο, ο Pierre Gonalons απλοποίησε το αυτοκίνητο διατηρώντας μόνο πολύ συγκεκριμένα αντικείμενα.

Το Renault 5 Diamant διαθέτει επίσης άφθονη τεχνολογία. Εκτός του ότι είναι πλήρως ηλεκτρικό, διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώνει τις πόρτες και όπως όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, διαθέτει διαδοχικό μοχλό αλλαγής ταχυτήτων τριών θέσεων (εμπρός, ουδέτερο, όπισθεν. Η πλοήγηση και το infotainment παρέχονται άνετα από το smartphone του ιδιοκτήτη, το οποίο χωράει σε μια ειδική βάση στη μέση του ταμπλό.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article