20.4 C
Athens
28 March - 2024

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία άνοιξε τις κάνουλες του Nord Stream 1 – Μειωμένη η ροή

Must read

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.
H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Ο πρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article