22.7 C
Athens
29 March - 2024

Fuel Pass 2: Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι θα δουν διπλασιασμό της επιδότησης

Must read

Στις αμέσως επόμενες μέρες, και πιο συγκεκριμένα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων, με το Fuel Pass 2 να πληρώνει άμεσα τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι τα ποσά για την βενζίνη στην ηπειρωτική χώρα είναι 80 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τα αυτοκίνητα και 60 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τις μοτοσικλέτες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά στη νησιωτική Ελλάδα είναι 100 και 70 ευρώ.

Ωστόσο, αν δεν επιλέξετε η πληρωμή να γίνει μέσω της ψηφιακής κάρτας, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα, χάνοντας τα 80 και 100 ευρώ.

Επίσης, τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, ενώ αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που υπάρχει στην οικογένεια.

Προϋπόθεση, όμως, για να πάρετε την επιδότηση του Fuel Pass είναι να έχετε κάνει την φορολογική δήλωση. Οπότε αν θέλετε να πάρετε άμεσα τα χρήματα, δεν θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 30 Αυγούστου, την ημερομηνία δηλαδή για την οποία δόθηκε η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Πώς θα γίνει η αίτηση

Η αίτηση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/fuelpass, όπως συνέβη και στην πρώτη φάση του επιδόματος.

Στην πλατφόρμα θα μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet και μετά την είσοδο θα πρέπει – αν χρειάζεται – να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας.

Στη συνέχεια, η εντολή θα δοθεί στην τράπεζα η οποία άμεσα και μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα έχει πιστώσει το ποσό είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε.

Να σημειωθεί πως για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας μέσω του κινητού τηλεφώνου, η συσκευή σας θα πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article