23.6 C
Athens
29 March - 2024

Ρεύμα: Τέλος στα υπέρογκα πάγια – Νέα τροπολογία της κυβέρνησης

Must read

Νέο «φρένο» στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που φτάνουν στα νοικοκυριά επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη μπαίνει μπλόκο στα τρικ των παρόχων ενέργειας που από τη μια μείωναν την τιμή της κιλοβατώρας και από την άλλη «φούσκωναν» τους λογαριασμούς μέσω των παγίων.
Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα ευρηματικά τρικ των παρόχων ενέργειας, οι οποίοι πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσαν μεν χαμηλές τιμές κιλοβατώρας, ωστόσο με «τσουχτερά» πάγια «φούσκωναν» τους λογαριασμούς.

«Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών. Άρα, το εθνικό τείχος προστασίας το οποίο οικοδομούμε ψηλώνει, ενισχύεται», είπε ο πρωθυπουργός.

Με τροπολογία, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποχρεώνει όλες τις εταιρείες προμήθειας να επαναφέρουν τις τιμές των παγίων στα επίπεδα που είχαν έως τις 4 Ιουλίου.

«Και γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί πραγματικά μερικές εταιρείες οι οποίες πήγαν και αύξησαν το πάγιό τους. άρα αυτό δεν θα επιτραπεί. Τα πάγια τον Αύγουστο θα είναι τα ίδια με αυτά που ίσχυαν τον Ιούλιο και πριν», σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι θα μπει πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες χρεώσεις.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πάροχοι ενέργειας που ανακοίνωσαν κλιμακωτή χρέωση παγίων που ξεκινά από 9,90 € και φθάνει μέχρι και τα 29,90 € για πολύ υψηλές καταναλώσεις.

Παραπλανημένοι και μπερδεμένοι δηλώνουν ορισμένοι καταναλωτές.

«Θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύουν. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του κόσμου».

Την ίδια ώρα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις όπου το πάγιο για μηνιαία κατανάλωση 500 kWh μπορεί να αγγίξει και τα 90 €.

Παράλληλα, η ρύθμιση δίνει χρονικό περιθώριο λίγων ημερών στις εταιρείες προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τα τιμολόγιά τους στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article