16.8 C
Athens
19 March - 2024

Motor Oil: Στις 8/9 η ΕΓΣ για την απόκτηση του 75% του κλάδου ΑΠΕ της Ελλάκτωρ

Must read

 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, με θέμα ημερησίας διάταξης την έγκριση της συναλλαγής για την απόκτηση από την εταιρεία του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ελλάκτωρ από την 100% θυγατρική με την επωνυμία Motor Oil Renewable Energy. 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι μέτοχοι σε έκτακτη γενική συνέλευση, που θα συνεδριάσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.

   Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά την από 08.08.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, καλούνται οι Μέτοχοι της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’ αριθμός 2, ΤΚ 105 64, Πλατεία Συντάγματος Δήμου Αθηναίων, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του μοναδικού θέματος της Ημερήσιας Διάταξης:

Έγκριση (α) συναλλαγής μεταξύ της “MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” και της εταιρείας “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για την απόκτηση του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από την 100% θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία “MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” και (β) υπογραφής του σχετικού σχεδίου Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας και του σχεδίου Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ “MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” και “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. στα αρχεία του φορέα “Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.” (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) στον οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρείας, κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας (ημερομηνία καταγραφής: Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2022) που προηγείται της συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με κάθε νόμιμο μέσο και πάντως βάσει ενημέρωσης που λαμβάνει η εταιρεία από το κεντρικό αποθετήριο τίτλων ή μέσω των συμμετεχόντων και νεγγεγραμμένων διαμεσολαβητών στο κεντρικό αποθετήριο τίτλων σε κάθε άλλη περίπτωση.

Για τη συμμετοχή και άσκηση δικαιώματος ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν απαιτείται η δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε η τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας απαρτία και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε Επαναληπτική Συνέλευση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 στο ως άνω Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza Hotel (Βασιλέως Γεωργίου Α’ αριθμός 2, Πλατεία Συντάγματος). Η ημερομηνία καταγραφής της κατά τα άνω Επαναληπτικής Συνέλευσης είναι το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2022.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article