19.3 C
Athens
19 April - 2024

Fuel Pass 2: Άρχισαν οι πληρωμές, μπαίνουν τα χρήματα από το επίδομα βενζίνης στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Έρχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Must read

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι πληρωμές στο πλαίσιο του Fuel Pass 2. Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων θα πρέπει να «τσεκάρουν» σήμερα, είτε μέσω ATM είτε μέσω e-banking, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς καθώς τα χρήματα έχουν πιστωθεί και εμφανίζονται στους λογαριασμούς τους σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Επίσης, το ποσό της επιδότητησης μπαίνει και στην άυλη ψηφιακή κάρτα που επέλεξαν ένα άλλο κομμάτι των δικαιούχων του Fuel Pass 2, μετά την έγκριση της αίτησης τους τα προηγούμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης διαθέτει κατάλληλο έξυπνο τηλέφωνο.

Μέχρι τις τελευταίες ώρες της, έχουν ήδη πιστωθεί περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ σε 333.000 δικαιούχους ενώ αργά τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η πληρωμή για πάνω από 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Έρχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να υπάρξει και ένα τρίτο πακέτο επιδότησης των καυσίμων που θα αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι αν τους επόμενους μήνες τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να παρουσιάζουν θετική εικόνα, όπως συμβαίνει από την αρχή του 2022, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί και Fuel Pass 3 παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των τιμών η οποία, όμως, είναι μικρή και σε καμία περίπτωση δεν φθάνει για να καλύψει τη «χασούρα» που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού τονίζοντας ότι μέσα από αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο ανοίγει ο δρόμος για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article