23.5 C
Athens
28 March - 2024

Πτωτικά κινούνται οι τιμές για το πετρέλαιο – «Σκαρφαλώνει» το φυσικό αέριο

Must read

Mπορεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου να έχει πέσει κάτω από τα 100 ευρώ και αυτό να έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στις αντλίες, παρόλα αυτά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις τιμές του φυσικού αερίου που έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα.

Η τιμή στο φυσικό αέριο συνεχίζει να καλπάζει παραμένοντας σταθερά πάνω από τα 200 ευρώ η κιλοβατώρα, ενώ και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, άνω των 350 ευρώ η κιλοβατώρα.

Το μόνο στοιχείο ενθαρρυντικό είναι η αποκλιμάκωση των τιμών στο πετρέλαιο, αλλά και εδώ είναι άγνωστο για πόσο θα αυτό θα διατηρηθεί. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Η άλλη, έχει να κάνει με την ακρίβεια στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, που αργά αλλά σταθερά σημειώνουν άνοδο επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά, και μειώνοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Την ίδια στιγμή το φυσικό αέριο έχει εκτιναχθεί στα 207 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ η χονδρική τιμή του ρεύματος παραμένει πάνω από τα 375 ευρώ.

Από το μέτωπο των καυσίμων τα νέα είναι μάλλον καλά, έστω και αν η διεθνής τιμή χθες (10.08.2022) σημείωσε άνοδο και βρέθηκε και πάλι στα 97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μεσημέρι κατέγραφε πτώση και ήταν οριακά κάτω από τα 94 δολάρια

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article