23.3 C
Athens
18 April - 2024

Γερμανία: 23,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου είχαν αποθηκευτεί μέχρι την Παρασκευή

Must read

Οι ποσότητες φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Γερμανίας καταγράφηκαν να βρίσκονται λίγο παραπάνω από το 75% του στόχου αποθήκευσης την Παρασκευή, δύο εβδομάδες πριν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα επίτευξης του αναφερόμενου στόχου, όπως έδειξαν σήμερα τα δεδομένα του αρμόδιου Ευρωπαϊκού φορέα διαχείρισης (GIE).

Η Γερμανία διαθέτει 23,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) που έχουν αποθηκευτεί υπογείως, με την ποσότητα αυτή να ξεπερνάει το 1/5 των 100 bcm φυσικού αερίου που χρησιμοποιήθηκαν το 2021.

 Το Βερολίνο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξαίρεση του ΦΠΑ από την επιβολή μιας εισφοράς στη νέα τιμή φυσικού αερίου, για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας σχετική άδεια για την εξαίρεση του ΦΠΑ από την εισφορά της νέας τιμής φυσικού αερίου και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της επιστολής του που διάβασε σήμερα το Reuters.

Ο διαχειριστής της αγοράς φυσικού αερίου στη Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο το ύψος της εισφοράς, την οποία επιβάλει το Βερολίνο σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, προκειμένου να επιμεριστεί το επιπλέον κόστος των εισαγωγών φυσικού αερίου.

Η εισφορά αυτή, έχει ως στόχο να βοηθήσει την Uniper και άλλους εισαγωγείς φυσικού αερίου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές, εξαιτίας της μείωσης των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου, αλλά θα αυξήσει τις ήδη αυξημένες ενεργειακές τιμές, αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις για τους καταναλωτές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article