15.4 C
Athens
30 April - 2024

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη – Έρχεται καύσωνας διαρκείας

Must read

Μετά το βροχερό σκηνικό του τριημέρου, ο καιρός έχει βελτιωθεί πλέον στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα ξεκινάει μια περίοδος όπου το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η ζέστη, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο προς το τέλος της βδομάδας.

Την Τρίτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Στα νησιά08 του Αιγαίου θα παραμείνει το ηλιόλουστο σκηνικό για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, την Ήπειρο και τα κεντρικά ορεινά, το μεσημέρι να σημειωθούν μικρής έκτασης και διάρκειας βροχές.

Όμως αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και το βράδυ και πάλι ο καιρός θα είναι αίθριος, με ξαστεριά.

Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 32 με 35 βαθμούς, 35 – 36 στα δυτικά και τοπικά μέχρι και 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι ήπιοι άνεμοι θα αφήσουν τη θερμοκρασία να ανέβει στους 32 – 34 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2 – 4 μποφόρ και μόνο στα νότια θα είναι τοπικά λίγο πιο ενισχυμένοι μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι που γρήγορα θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι όμως προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ωστόσο η πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά είναι μικρή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 34 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους σε διάφορες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Προς το μεσημέρι προβλέπεται λίγη συννεφιά στα ηπειρωτικά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μικρής έκτασης.

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 37 – 38 στα ηπειρωτικά και 36 – 37 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Και οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί στα πελάγη 2 – 4, στα Δωδεκάνησα λίγο πιο ισχυροί μέχρι 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Η Πέμπτη θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, αλλά από τις πιο ζεστές του καλοκαιριού. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Η ζέστη θα είναι έντονη και αισθητή ακόμα και στα νησιά μας, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 39 – 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, πιθανόν να τους ξεπεράσει τοπικά σε περιοχές συνηθισμένες στη ζέστη.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article