21.8 C
Athens
23 April - 2024

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη – Πώς θα κινηθεί ο καύσωνας

Must read

Την Τετάρτη προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα.
Ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια από το πρωί στις περισσότερες περιοχές. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, αραιές κατά βάση. Θα έχουν τάση όμως στα ορεινά, κατά διαστήματα να πυκνώνουν και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος με ανέφελο ουρανό.

Η ζέστη θα γίνεται εντονότερη, καθώς η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 35-37 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και 37-38 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Ζέστη όμως αναμένεται και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες να κυμαίνονται από 33- 36 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν όμως σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις βοριάδες 2-4 μποφόρ, λίγο ενισχυμένοι στο ανατολικό και νότιο κομμάτι μέχρι 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λιακάδα και λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-38 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι, ωστόσο η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα γύρω ορεινά το μεσημέρι είναι μικρή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-37 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο βοριά στο Θερμαϊκό που δε θα ξεπεράσει τα 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, φαίνεται ότι ξεκινάει ένα πολύ θερμό τριήμερο από την Πέμπτη και στη συνέχεια, καθώς η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο. Την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός, με ήλιο σε όλη τη χώρα και τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 39 βαθμούς στα βόρεια, 40-41 τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 37 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει στο ίδιο μοτίβο, με ήλιο από το πρωί στις περισσότερες περιοχές. Προς το μεσημέρι μόνο προβλέπεται λίγη τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά ορεινά, η οποία γρήγορα θα διαλυθεί. Η ζέστη θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας, καθώς θα είναι εντονότερη και καθολική σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Στο κόκκινο το θερμόμετρο με 40 ίσως τοπικά και 41 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 38-39 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο. Βοριάδες στα πελάγη 3-5 , στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article