16.5 C
Athens
6 May - 2024

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έρχεται επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία

Must read

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέρνει νέα επιδότηση από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η τιμή του πετρελαίου έχει εκτοξευθεί στα 1,60 ευρώ περίπου και βάσει των εκτιμήσεων αναμένεται να διαμορφωθεί σε αυτά τα επίπεδα κατά το άνοιγμα της σεζόν στις 15 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργός, θα προχωρήσει σε επιδότηση προκειμένου να «σβήσει» ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης της τιμής του πετρεελαίου. Η επιδότηση θα αφορά όλους τους καταναλωτές και υπολογίζεται περίπου στα 0,25 λεπτά το λίτρο στην αντλία ώστε η τιμή έτσι να υποχωρήσει κοντά στο 1,35 ευρώ.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης,το πετρέλαιο θα είναι μεν ακριβότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ωστόσο θα είναι φθηνότερο σε σύγκριση με την σημερινή του τιμή ενώ προέτρεψε τους πολίτες- όπου είναι εφικτό- να στραφούν προς το πετρέλαιο θέρμανσης αντί του φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μερίδα πολιτών θα ωφεληθεί τριπλά όσον αφορά την θέρμανση αφού το ίδιο το επίδομα αυξάνεται από τα 184 εκατ. στα 300 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο επίπεδο παρέμβασης διπλασιάζεται αφενός για όσους κλείσουν τα κλιματιστικά τους και δεν χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο προτιμώντας πετρέλαιο ή άλλες μορφές ενέργειας και αφετέρου για τους νέους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο σύστημα μετά την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article