23.5 C
Athens
28 March - 2024

Επιδότηση ρεύματος: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Must read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως όλα δείχνουν, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας αφού την Τρίτη οι πάροχοι ανακοινώσουν τα τιμολόγια Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο θα προβλέπονται:

* κλιμακωτές επιδοτήσεις ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης ρεύματος και

* έξτρα μπόνους σε όσους εξοικονομούν ενέργεια.

Στον καθορισμό των ορίων θα ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό μέρος των υψηλών καταναλώσεων τον χειμώνα αφορά ευάλωτα νοικοκυριά, που ζεσταίνονται με ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.

«Πλέον όλοι πρέπει να κάνουμε τη μετάβαση, θα έλεγα υποχρεωτικά, στο led, γιατί είναι το μόνο μέσο φωτισμού που παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας 80% μέχρι 90%» αναφέρει στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Στρικούδης, έμπορος φωτιστικών στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος η επιδότηση να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα ενώ το «μπόνους» για τη μείωση κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι αποτελεί μια άσκηση ιδιαίτερα δύσκολη.

«Ακόμα και η τηλεόραση όταν είναι στο stand by, καταναλώνει ρεύμα. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να την αφαιρέσουμε από το ρεύμα είτε να πάρουμε ένα πολύπριζο με διακόπτη» επισημαίνει στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών, Κωνσταντίνος Αντώνογλου.

Η επιδότηση στο φυσικό αέριο επιδιώκεται να είναι τέτοια ώστε να απορροφά τουλάχιστον το 50% της αύξησης σε σχέση με πέρυσι.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article