15.8 C
Athens
19 April - 2024

Ενεργειακή κρίση: Σήμερα στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις Οκτωβρίου σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Must read

Τις ανακοινώσεις επιδότησης από τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, περιμένουν να ακούσουν οι καταναλωτές. Προηγήθηκε η κοινοποίηση των τιμολογίων  ρεύματος για τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να εκτιμάται πως θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις τρέχουσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά στο ρεύμα θα δημιουργηθούν τρία κλιμάκια κατανάλωσης με τις επιδοτήσεις να κλιμακώνονται.

Τη χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης με «ταβάνι» τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, που εκτιμάται ότι αφορά 9 στα 10 νοικοκυριά και θα λάβει το μεγαλύτερο ύψος επιδότησης.

Τη μεσαία κατηγορία που εκτιμάται ότι θα αφορά σε καταναλώσεις έως 1.000 κιλοβατώρες το μήνα, με χαμηλότερη κρατική ενίσχυση.

Και την υψηλή κατανάλωση άνω των 1.000 κιλοβατώρων μηνιαίως, που θα λάβει και τη μικρότερη επιδότηση.

Το ποσό της επιδότησης δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή ρεύματος που θα πληρώνει τελικά ο καταναλωτής για την χαμηλή κατηγορία θα είναι 15 λεπτά η KWh.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις που θα δοθούν στους καταναλωτές φυσικού αερίου, φέρεται να προκρίνεται ένα ποσό τέτοιο που θα φέρει την λιανική τιμή στα κοντά στα 14 λεπτά την κιλοβατώρα. Αν αυτό συμβεί τότε πρόκειται για κάλυψη του μισού από το επιπλέον κόστος που θα έχουν οι καταναλωτές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article