11.4 C
Athens
20 April - 2024

Ο καιρός της Πέμπτης: Φθινόπωρο «και με το νόμο» – Βροχές και νέα πτώση της θερμοκρασίας – Ακόμα και κάτω από τους 20 το θερμόμετρο

Must read

Η σημερινή μέρα θα είναι… αμιγώς φθινοπωρινή, καθώς θα σημειωθούν βροχές, αλλά κυρίως θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια. Θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ ενώ περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή του Καστελόριζου θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article