15 C
Athens
29 March - 2024

Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη για τον χειμώνα – Θα μας… κάψει το καλοριφέρ ή θα μας σώσει η… Θεά Τύχη;

Must read

Με την ενεργειακή κρίση να «σαρώνει» όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, τo ερώτημα που «καίει» όλα τα νοικοκυριά είναι ένα. Πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας που έρχεται στη χώρα μας.

Μια πρώτη εικόνα για καιρό που αναμένουμε τον χειμώνα στην Ελλάδα, έδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για τον ερχόμενο Οκτώβριο, οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας θα είναι υψηλότερες συγκριτικά με τις μέσες θερμοκρασίες που κατά κανόνα επικρατούν τον μήνα Οκτώβριο στη χώρα μας.

Βεβαίως, δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι διαφορετικές καιρικές συνθήκες επικρατούν σε περιοχές της χώρας όπως η βόρεια Ελλάδα συγκριτικά με τα κεντρικά ή τα νότια.

Τον Νοέμβριο, ο καιρός αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο «μοτίβο». Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς στη Μάρα Ζαχαρέα, ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο προβλέπεται ένας ήπιος χειμώνας στην Ελλάδα, με τη θερμοκρασία στη χώρα να κυμαίνεται πάνω από το μέσο όρο για όλο το επόμενο τρίμηνο. Πάντως εκείνο που αναμένεται τον Δεκέμβριο είναι ισχυρές βροχοπτώσεις.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article