15 C
Athens
29 March - 2024

Πώς θα σωθούν οι πλούσιοι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου – Kαταφύγια με πισίνες, σινεμά και υπόγειοι κήποι (Βίντεο)

Must read

Μετά τις απειλές Πούτιν στη Δύση για τη χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που τα εδάφη της χώρας κινδυνεύσουν, η παγκόσμια κοινότητα «τρέμει» μια πυρηνική απειλή και ξαναφέρνει στην επιφάνεια τα πυρηνικά καταφύγια.

Σύμωνα με το ρεπορτάζ του star.gr,  o μέσος πολίτης θα… βολευτεί σε κάποιο καταφύγιο κάτω από την πόλη, όμως οι πλούσιοι θα έχουν πολυτέλειες και ανέσεις, αφού προβλέπεται να πάνε στα super loux καταφύγια που έχουν κατασκευάσει.

Τα πυρηνικά καταφύγια κατασκευάζονται βαθιά στη γη ή μέσα σε βουνά. Έχουν εξαιρετικά χοντρούς τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα, έχουν χοντρές χαλύβδινες πόρτες και διαθέτουν τα απαραίτητα για επιβίωση μετά από ένα πυρηνικό χτύπημα. Όμως τα πολυτελή καταφύγια των πλουσίων διαθέτουν άλλες ανέσεις, όπως πισίνες, γήπεδα και δωμάτια που διαθέτουν κάθε πολυτέλεια.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο πολυτελή γνωστά καταφύγια στον κόσμο.

Το καταφύγιο «Europa One» σε βουνό της Γερμανίας

Το καταφύγιο «Europa One» βρίσκεται λαξευμένο σε ύψους 400 μέτρων στο βουνό Ρόθενστάιμ στη Γερμανία και εκτείνεται σε 76 στρέμματα.

Διαθέτει 34 σαλόνια, κουζίνες, υπνοδωμάτια, πολυτελή μπάνια, κινηματογράφο, γυμναστήριο, μπαρ και πισίνες.

Οι πόρτες του είναι από χοντρό ατσάλι και διαθέτει όλα τα απαραίτητα για μια «ιδανική» ζωή σε περίπτωση που κάποιος «πατήσει το κουμπί».

Το καταφύγιο «The Oppidum» στην Τσεχία

Ακόμα ένα υπερπολυτελές καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου είναι το το Oppidum που βρίσκεται στην Τσεχία, περιτριγυρισμένο από ψηλά βουνά.

Διαθέτει 6 μεγάλα διαμερίσματα, τουαλέτες, μπανιέρες με υδρομασάζ, διπλούς νεροχύτες, σπα, σάουνα, πισίνα, υπόγειο κήπο με προσωμοιωτή ηλιακού φωτός, κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, αίθουσα μπιλιάρδου, αίθουσα επικοινωνίας, ένα μικρό νοσοκομείο και οδοντιατρείο και όλα τα μηχανήματα για να φιλτράρεται το νερό, και ο αέρας. Και φυσικά διαθέτει και γεννήτριες.

Λέγεται πως μπορεί να ζήσει κάποιος μέσα σε αυτό για τουλάχιστον 10 χρόνια πριν βγει έξω.

Το καταφύγιο «Survival Condo» στις ΗΠΑ

Το καταφύγιο «Survival Condo» βρίσκεται στο Κάνσας των ΗΠΑ και κατασκευάστηκε την περίοδο του Ψυχρού πολέμου.

Αποτελείται από 15 υπόγειους ορόφους και μπορεί να προστατεύσει ακόμη και στην περίπτωση άμεσου πυρηνικού χτυπήματος με βόμβα 100 φορές πιο δυνατή από εκείνη του Ναγκασάκι!

Έχει χώρους για τις βόλτες των κατοικιδίων, γήπεδο σκοποβολής και τοξοβολίας, τοίχο αναρρίχησης, υδάτινο πάρκο, μπαρ, γυμναστήριο ενώ τα αποθηκευμένα τρόφιμα και οι μονάδες ρεύματος μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 5 χρόνια.

Το καταφύγιο «xPoint» στο Μανχάταν

Το καταφύγιο «xPoint» στο Μανχάταν αποτελεί το μεγαλύτερο πολυτελές καταφύγιο στον κόσμο με έκταση ίση με τα ¾ του μεγέθους του Μανχάταν.

Βρίσκεται στη Νότια Ντακότα και διαθέτει 575 διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα μπορεί να φιλοξενήσει από 10 μέχρι 24 άτομα (εάν κοιμηθούν στο πάτωμα).

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι και γυμναστήριο. Ο χώρος που ενώνει αυτά τα διαμερίσματα διαθέτει πισίνα, δρόμους, και χώρους αναψυχής και άθλησης.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article