17.4 C
Athens
19 April - 2024

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Αντίστροφη μέτρηση για τα voucher – Τι αλλάζει

Must read

Την παράταση του προγράμματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέτοντας ταυτόχρονα ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Νοεμβρίου για αγορές μη ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με χρήση κουπονιών

Νέοι δικαιούχοι

Για αύξηση κατά 200.000 των δικαιούχων του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών είχε μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews οι νέοι δικαιούχοι θα προέλθουν από τη λίστα επιλαχόντων.

Την αύξηση των δικαιούχων κατά 200.000 στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», ανακοίνωσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ειδίκευση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται, στο εξής κατά 200.000, μια πρωτοβουλία η οποία θα χρηματοδοτηθεί με 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται οτι το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευή.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Για τους σκοπούς της απόσυρσης, ως ένα (1) κλιματιστικό ορίζεται μια Εσωτερική και μια Εξωτερική Μονάδα (σετ).

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article