16.4 C
Athens
29 March - 2024

Ο IFACI απένειμε πιστοποίηση στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της MYTILINEOS

Must read

Η MYTILINEOS έλαβε διεθνή αναγνώριση για τη ποιοτική λειτουργία της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου – τον τρίτο πυλώνα εταιρικής διακυβέρνησης – από τον οργανισμό πιστοποίησης IFACI ο οποίος πιστοποίησε το επίπεδο επάρκειας κατά IFACI /ISO-17065.

Η MYTILINEOS είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που αποκτά τη διεθνή αυτή πιστοποίηση για τη συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Πλαισίου Επαγγελματικών Πρακτικών του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (International Framework of Professional Practices).

Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της MYTILINEOS είναι μία ανεξάρτητη, αντικειμενική, διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα, σχεδιασμένη να προσθέτει αξία, να βελτιώνει τις λειτουργίες της Εταιρείας και να την επικουρεί στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων. Τα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της ακολουθούν μια συστηματική, επαγγελματική προσέγγιση για την αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών διαχείρισης κινδύνων, των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης.

Με την αναγνώριση αυτή, επιβεβαιώνεται ότι η MYTILINEOS ακολουθεί τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στον τομέα αυτό καλύπτοντας και τις σχετικές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών. Σημειώνεται ότι την ίδια πιστοποίηση έχουν λάβει μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η EDF, η TOTAL, η CEA (French Alternative Energies and Atomic Energy Commission).

Ο οργανισμός πιστοποίησης IFACI έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA) και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ινστιτούτων Εσωτερικών Ελεγκτών (ECIIA), ενώ η πιστοποίηση IFACI παρέχει μια σφραγίδα έγκρισης η οποία είναι ευρέως αποδεκτή για τη διασφάλιση που παρέχει στη διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου μεγάλων εταιρειών.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article