19.9 C
Athens
28 March - 2024

Διήμερη επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες

Must read

Κακοκαιρία σε τρεις φάσεις αναμένεται να σαρώσει την χώρα  με βροχές και καταιγίδες. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η αλλαγή του σκηνικού του καιρού, ο οποίος επηρεάζεται από ένα ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των βορειοδυτικών Βαλκανίων το οποίο και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στην Αδριατική, θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όσον αφορά στον σημερινό καιρό, η ημέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει και ο καιρός χαλάει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές καταιγίδες.

Από το πρωί βρέχει στο βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά τμήματα. Στη συνέχεια τα σύννεφα θα καλύψουν τα 3/4 της χώρας εκτός από τα ανατολικά και συγκεκριμένα την Κρήτη. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι καλή με τον υδράργυρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα αναμένουμε λίγες συννεφιές, με τις βροχές να έρχονται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές, με τον καιρό να αλλάζει από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Μεγάλη προσοχή το διήμερο του Σαββατοκύριακου

Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη όπου θα έχουμε βροχές με τον μετεωρολόγο να συστήνει την προσοχή το Σαββατοκύριακο, όπου έρχεται όπως είπε μια γενικευμένε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για τρία κύματα κακοκαιρίας, που χτυπούν από σήμερα, Πέμπτη.

«Από αύριο λοιπόν και μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα αναμένεται να μας επισκεφτούν 3 κύματα κακοκαιρίας. Η αρχή θα γίνει από αύριο όπου οι βροχές – καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν εξαπλωθεί στα 3/4 περίπου της επικράτειας αφήνοντας στην ουσία εκτός τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα. ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται η δυτική χώρα, ενώ το πέρασμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο. Προσοχή χρειάζεται και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα καταλήξει αυτό το πρώτο κύμα.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα εστιάζονται στο ανατολικό Αιγαίο με ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών – καταιγίδων να ξεκινά και πάλι προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Αυτό το κύμα μέσα στο Σάββατο θα απασχολήσει κυρίως τα δυτικά, σε δεύτερο βαθμό το ανατολικό Αιγαίο ενώ θα εμφανίσει τάσεις διάλυσης – εξασθένισης όταν έρθει αντιμέτωπο με την οροσειρά της Πίνδου.

Και πάμε στην Κυριακή όπου μια πολύ οργανωμένη και εκτεταμένη κακοκαιρία φαίνεται να απασχολεί το σύνολο της χώρας μας και από τα βορειοδυτικά όπου θα τα έχει όλα αν μπορεί να μας επιτραπεί η έκφραση, από πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και χιόνια σε βουνά. Μια κακοκαιρία που θα μας θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο που θα “ξεδιψάσει” από τη μια μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν πως και πως τις βροχές, από την άλλη όμως πιθανόν να φέρει και προβλήματα«, έγραψε στο Facebook του.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article