14.9 C
Athens
20 April - 2024

Φυσικό αέριο: «Λευκός καπνός» μεταξύ των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. – Στα 180 ευρώ το πλαφόν

Must read

Στα 180 ευρώ τη μεγαβατώρα έκλεισε η συμφωνία των υπουργών Ενέργειας για το πλαφόν στην τιμή αγοράς του φυσικού αερίου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος της Τσεχικής Δημοκρατίας στο Twitter, με μία λακωνική ανάρτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, υπέρ ψήφισαν και οι δύο επιφυλακτικές έως τώρα χώρες, η Γερμανία και η Δανία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολλανδία και η Αυστρία ψήφισαν αποχή, ενώ η Ουγγαρία ψήφισε κατά.

Οι υπουργοί Ενέργειας είχαν λάβει την εντολή από τη Σύνοδο Κορυφής των «27» ηγετών της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και ο κίνδυνος να προκληθούν περαιτέρω σημαντικές παρενέργειες στις κοινωνίες και στις οικονομίες, ήταν πλέον πολύ μεγάλος.

Όπως ανακοινώθηκε, το πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα, το πλαφόν και η σύσκεψη των 4

Χθες το βράδυ, διοργανώθηκε κλειστή σύσκεψη τεσσάρων χωρών που πρωτοστατούν στην επιβολή ρεαλιστικού πλαφόν στης αγορές φυσικού αερίου από την ΕΕ, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Πολωνίας, και αντικείμενό της ήταν η στάση που θα κρατήσουν στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Στη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση όλων ότι ο μηχανισμός διόρθωσης τιμών θα λειτουργήσει ομαλά γιατί όλα τα κράση μέλη θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «4» συμφώνησαν επίσης ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν θα εμποδίσουν την εφαρμογή του.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article