21.1 C
Athens
25 April - 2024

Το νέο VW ID. Buzz παρέχεται με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα

Must read

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναβαθμίζουν τα προγράμματα που έχουν σχέση με το αποτύπωμα του άνθρακα σε κάθε μοντέλο τους.

Το αποτύπωμα άνθρακα είναι το σύνολο των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από κάθε προϊόν, εκφρασμένο ως ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα. Μπορεί να γίνει εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένου του διοξείδιου του άνθρακα και του μεθάνιου, μέσω της κάθε δραστηριότητας και υπηρεσιών.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο μοντέλο VW ID. Buzz έχει αποτύπωμα ουδέτερου άνθρακα και μη ζωικής προέλευσης υλικά. Το ID. Buzz παρέχεται με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα.

Αυτό σημαίνει την αντιστάθμιση των εκπομπών που προκύπτουν από την παραγωγή στο γερμανικό εργοστάσιο του Ανόβερου, την κατασκευή όλων των πλαισίων στα εργοστάσια του Ομίλου Volkswagen Components και τη μεταφορά μέχρι το σημείο παράδοσης στους αγοραστές σε όλη την Ευρώπη.

Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο στην Ευρώπη τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα όλων των οχημάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους κατά 40 % έως το 2030 σε σύγκριση με το 2018. Το ID. Buzz παίζει βασικό ρόλο σε αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ουσία το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του μοντέλου λειτουργεί χωρίς CO2 στο δρόμο. Το αποτύπωμα άνθρακα είναι ιδιαίτερα μικρό εάν η μπαταρία φορτίζεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, η Volkswagen χρησιμοποιεί ένα πακέτο καινοτόμων υλικών και διαδικασιών που καθιστούν το ID. Buzz μια από τις πιο βιώσιμες σειρές μοντέλων στον κόσμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η γκάμα τέτοιων μέτρων ξεκινά με την πλήρη παραίτηση από κάθε χρήση δέρματος προς όφελος της χρήσης υλικών μη ζωικής προέλευσης. Η στεφάνη του τιμονιού, για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό που φαίνεται τόσο υψηλής ποιότητας όσο το δέρμα και παρέχει παρόμοια αίσθηση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για ορισμένα καλύμματα καθισμάτων, επενδύσεις δαπέδου και για την επένδυση οροφής του ID. Buzz περιλαμβάνει υλικά που δημιουργούνται από ανακυκλωμένα προϊόντα. Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα ύφασμα από το λεγόμενο νήμα SEAQUAL, οι ίνες του οποίου αποτελούνται κατά περίπου 10% των συλλεγόμενων πλαστικών των ωκεανών και περίπου 90% των PES (ανακυκλωμένα μπουκάλια PET). Τα καλύμματα καθισμάτων με το όνομα ArtVelours «ECO» αποτελούνται επίσης από κατά 71% από ανακυκλωμένα υλικά.

Το ID. Buzz προσφέρει χώρους για πέντε άτομα. Το Travel Assist με νέα χρήση swarm data δείχνει τον δρόμο προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Αυτονομία έως και 425 χλμ., εύκολη φόρτιση μέσω του Plug & Charge, που συντονίζεται από τον σχεδιασμό e-route.

Ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 150 kW (204 ίππων) παρέχει άμεσα και ροπη 31,8 χλγμ. Η μπαταρία 77 kWh (καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα) είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο του οχήματος, και χαμηλώνει το κέντρο βάρους. Χάρη στους μεγάλους θόλους των τροχών, ο κύκλος στροφής είναι μικρός, μόλις 11,1 μέτρα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article