22.3 C
Athens
25 April - 2024

Χείρα βοηθείας προς τους καταναλωτές από τη ΔΕΠΑ

Must read

Με υψηλό αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης η ΔΕΠΑ Εμπορίας από την πρώτη στιγμή της ενεργειακής κρίσης στάθηκε στο πλευρό των πολιτών δίνοντας χείρα βοηθείας.Σε όλη την περίοδο της πρωτοφανούς αύξησης των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, η εταιρεία σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση ύψωσε ασπίδα προστασίας για τους καταναλωτές προχωρώντας σε γενναίες εκπτώσεις τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε βιομηχανίες και νοσοκομεία.

Με στόχο να περιορισθούν οι κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης , η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, παρενέβη στην αγορά, αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό για την απορρόφηση ενός σημαντικού ποσοστού της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου, με τις εκπτώσεις μέχρι τώρα να αγγίζουν τα 160 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η εταιρεία συνεχίζει και το 2023 να στηρίζει εμπράκτως τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν επιλέξει το συμπιεσμένο φυσικό αέριο Fisikon, ως καύσιμο κίνησης.

Μάλιστα τον Ιανουάριο η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στα ιδιόκτητα πρατήρια της εταιρείας, παρέμεινε στο 1,20 €/κιλό, τιμή με την οποία τιμολογεί και τα υπόλοιπα πρατήρια.  Με την επέκταση αυτού του μέτρου στήριξης, η εταιρεία απορρόφησε σημαντικό ποσοστό της αύξησης του κόστους προμήθειας φυσικού αερίου κίνησης και εξασφάλισε σημαντική έκπτωση σε όλους τους οδηγούς οχημάτων φυσικού αερίου, αποτρέποντας τη διαμόρφωση της λιανικής τιμής στα επίπεδα των 2,25 ευρώ/κιλό. Υπενθυμίζεται, ότι στα λοιπά πρατήρια που χρησιμοποιούν το brand Fisikon, η τιμή πώλησης διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο του Ανταγωνισμού.

Παράλληλα η ∆ΕΠΑ Εμπορίας, εξακολουθεί με συνέπεια να στηρίζει τους καταναλωτές , ενώ παράλληλα, διευρύνει συνεχώς το δίκτυο πρατηρίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Στο πλαίσιο της στήριξης των καταναλωτών, o όμιλος ελίν προχώρησε σε συνεργασία με την ΔΕΠΑ Εμπορίας για την διάθεση του φυσικού αερίου κίνησης (CNG), στο πρατήριο της στη Λάρισα με σήμα «ελίν» σε τιμές πώλησης αντίστοιχες με τις τιμές στα πρατήρια με σήμα FISIKON.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη στήριξη των επαγγελματιών και ιδιωτών οδηγών που έχουν επιλέξει το φυσικό αέριο ως καύσιμο για την κίνηση των οχημάτων τους. Το εν λόγω πρατήριο θα ξεκινήσει να διαθέτει  φυσικό αέριο κίνησης στη νέα τιμή εντός των προσεχών ημερών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξακολουθεί με συνέπεια να στηρίζει τους καταναλωτές CNG, ενώ παράλληλα διευρύνει συνεχώς το δίκτυο πρατηρίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την προστασία του περιβάλλοντος.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article