19.9 C
Athens
20 April - 2024

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Must read

Mεικτές τάσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 8,5% και το εμπορικό πλεόνασμα να αυξάνεται στα 90,2 δισ. δολάρια τον Απρίλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για αύξηση εξαγωγών κατά 8% και για πλεόνασμα 70 δισ. δολαρίων.

Αναλυτικά οι ασιατικές αγορές σήμερα

Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,3% συνεχίζοντας το κερδοφόρο σερί των δέκα διαδοχικών συνεδριάσεων σε θετικό έδαφος, που είναι το μεγαλύτερο εδώ και δέκα μήνες. Ο Shenzhen Component ενισχύθηκε οριακά.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε 0,53% ενώ ο Hang Seng Tech έχασε πάνω από 1%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,23% και στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε 0,32%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei κέρδισε 0,77% και ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,97% με ώθηση από την ενέργεια. Ωστόσο, τα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν ότι μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών την ώρα που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Set Composite στην Ταϊλάνδη κέρδισε 0,16% εν αναμονή των εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στο μήνα, με το ζήτημα της οικονομίας να κυριαρχεί στην προεκλογική ατζέντα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article