15 C
Athens
29 March - 2024

Στους πωλητές τα ηνία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Must read

Σταθεροποιούν σταδιακά το προβάδισμά τους οι πωλητές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύριο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πλέον με απώλειες 0,5% στις 464,52 μονάδες, με το real estate να ηγείται της πτώσης με -1,9% ενώ ο κλάδος της ενέργειας χάνει επίσης 1,1% μετά τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου.

Επιφυλακτικά οι επενδυτές και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις κατά τόπους εθνικές αγορές, όπου ο DAX στην Γερμανία σημειώνει πτώση 0,2% στις 15.918 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,6% στις 7.393 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που στις πρώτες συναλλαγές του μετά τη χτεσινή αργία λόγω ενθρόνισης Καρόλου βρίσκεται στις 7.759 μονάδες με πτώση 0,25%.

Στο ίδιο κλίμα, ο FTSE MIB στην Ιταλία διαπραγματεύεται στις 27.320 μονάδες απώλειες 0,4%, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 κινείται στις 9.198 μονάδες με -0,45%.

Στις κινήσεις μεμονωμένων μετοχών η Monte dei Paschi έχει περάσει πλέον σε απώλειες 0,6%, αν και είχε ξεκινήσει τις συναλλαγές με άνοδο άνω του 3% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, με καθαρά κέρδη που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών στα 236 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της σουηδικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων SBB που πραγματοποιεί βουτιά άνω του 7%, αφότου ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει τη διανομή μερίσματος μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεού της σε junk από την S&P Global.

Αντίθετα, στηρίξεις επιχειρεί να δώσει η Banco BPM με ράλι 5%, αφότου η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας αναβάθμισε το στόχο κερδοφορίας της για φέτος και του χρόνου με φόντο τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου που παρουσίασε.

Κατά τα άλλα, η UBS ενημέρωσε ότι ο CEO της Credit Suisse Ούλριχ Κέρνερ θα ενταχθεί στο διοικητικό της συμβούλιο όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Credit, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων.

Σε γενικότερο επίπεδο δεν αναμένονται σημαντικές κινήσεις στην αγορές, τόσο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, μέχρι αύριο που θα δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα μία μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ με τους επενδυτές να προσβλέπουν εκ νέου σε ενδείξεις που θα ισχυροποιήσουν το αφήγημα ότι ο παγκόσμιος κύκλος αύξησης επιτοκίων έχει φτάσει στο τέλος του.

Νωρίτερα σήμερα μικτή ήταν η εικόνα και στις αγορές της Ασίας, όπου στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1% αλλά η Κίνα βρέθηκε στο “κόκκινο” και το Χονγκ Κονγκ εμφάνισε απώλειες περίπου 2%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article