20.4 C
Athens
28 March - 2024

Naval Group: Πέντε νέες συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες για το πρόγραμμα κατασκευής των φρεγατών FDI

Must read

Νέες συμβάσεις συνεργασίας με 5 ελληνικές εταιρείες, στο πλαίσιο του σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) στο πρόγραμμα φρεγατών FDI HN για το Ελληνικό Ναυτικό, υπέγραψε σήμερα η Naval Group, στη διάρκεια της έκθεσης DEFEA που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη σχετκή ανακοίνωση, οι συμβάσεις αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευση της Naval Group να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κατά την έναρξη του προγράμματος FDI HN. Με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στη DEFEA, οι δραστηριότητες της HIP περιλαμβάνουν πλέον περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες, με θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στην έκθεση της ΔΕΦΕΑ αφορούν:

* Salamis Shipyards & Engineering: δραστηριότητες προεξοπλισμού σε μπλοκ κύτους τόσο για Ελληνικές όσο και Γαλλικές FDI.

* THEON, εταιρεία του EFA Group: δραστηριότητες οπτοηλεκτρονικών στο πρόγραμμα FDI HN μέσω ενός από τους κύριους συνεργάτες μας SAFRAN

* MEVACO: αρκετές νέες συμβάσεις για την παραγωγή και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού των FDI

* PRISMA: παραγωγή εξαρτήματος ναυτικών όπλων

* MALLIONDA: νέες δραστηριότητες που αφορούν συγκολλητές και τεχνίτες σωληνώσεων στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient.

Η συμμετοχή της Naval Group στη έκθεση DEFEA στην Ελλάδα

Από σήμερα 9 Μαΐου έως και τις 11 Μαΐου 2023, η Naval Group θα έχει σημαντική παρουσία στη δεύτερη διοργάνωση της DEFEA, της Άμυντικής Έκθεσης της Αθήνας που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Naval θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και τις τεχνολογίες των πλοίων επιφανείας της, μέσω των φρεγατών FDI και των κορβετών Gowind®, και τις καινοτόμες δυνατότητες της σε πολεμικά πλοία.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article