19.3 C
Athens
19 April - 2024

Το έργο «GREGY» παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Ενεργειακή διασυνδεσιμότητα Ευρώπης-Αιγύπτου» στο Κάιρο

Must read

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας GREGY που αναπτύσσει η ELICA, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχειρησιακής Μονάδας ΑΠΕ του Ομίλου Ιωάννης Καρύδας στην εκδήλωση «Europe-Egypt Interconnectivity» που διοργάνωσαν η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κάιρο και η πρεσβεία της Σουηδίας, καθώς η Σουηδία ασκεί σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καρύδας παρουσίασε τα πολυμερή οφέλη που θα αποφέρει το GREGY στην Αίγυπτο και την Ευρώπη, ενισχύοντας την ενοποίηση της αγοράς, ενισχύοντας την ασφάλεια του εφοδιασμού και αυξάνοντας την κοινωνική και οικονομική ευημερία στην Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και την Αίγυπτο. Το GREGY θα επιτρέψει την προμήθεια πράσινης ενέργειας 3.000 MW από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ΕΕ να επιτύχει τους στόχους της για τις ΑΠΕ και την απαλλαγή από τον άνθρακα και να μειώσει την εξάρτησή της από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φυσικό αέριο.

«Το έργο, μετά τη σταθερή και θετική ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τις κυβερνήσεις των εμπλεκόμενων χωρών, βρίσκεται στη φάση της επιτάχυνσης της ανάπτυξής του με την έναρξη της εκτέλεσης των τελικών τεχνικών μελετών το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου τα οφέλη ξεπερνούν, όπως τόνισε ο κ. Καρύδας, το πλαίσιο των συνόρων των δύο διασυνδεδεμένων χωρών, με σημαντικό θετικό αντίκτυπο για ολόκληρη την Ευρώπη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αίγυπτο, Christian Berger, του πρέσβη της Σουηδίας στην Αίγυπτο, Hakan Emsgard, του πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νίκου Παπαγεωργίου, του υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Tarek El Molla και εκπροσώπων μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article