23.1 C
Athens
24 April - 2024

Πόσο πωλήθηκε το πιο ακριβό Nissan GT-R στον κόσμο;

Must read

Οι τιμές των σύγχρονων ιαπωνικών μοντέλων έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει. Και στο συγκεκριμένο υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να χτυπήσει ποσό ρεκόρ.

Η σειρά ταινιών Fast and Furious αν και ξεκίνησε δειλά, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα franchises του σινεμά, με δισεκατομμύρια έσοδα από τις 10 μέχρι τώρα ταινίες που έχουν γυριστεί.

Μέσα από αυτές τις ταινίες έγιναν διάσημα σε όλο τον κόσμο κάποια αυτοκίνητα. Όπως για παράδειγμα το Nissan R34 Skyline GT-R, ο θρυλικός “Γκοτζίλα” της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην τέταρτη ταινία της σειράς, συμμετείχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, σε μπλε χρώμα και με οδηγό τον αδικοχαμένο Paul Walker. Αυτό το αυτοκίνητο βγήκε σε δημοπρασία από τον γνωστό οίκο Βonhams και το ποσό που έπιασε ήταν το υψηλότερο για ένα τέτοιο μοντέλο.

Για την ακρίβεια, το διάσημο GT-R άλλαξε χέρια για 1,357 εκατομμύρια δολάρια, ποσό εξωφρενικό αν σκεφτούμε τι μπορεί να αγοράσει κανείς με αυτά τα χρήματα. Και επίσης ότι δεν μιλάμε για κάποιο παλιό κλασικό, αλλά για ένα σχετικά σύγχρονο μοντέλο ευρείας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ένα R34, τη σπανιότερη και πιο επιθυμητή γενιά του σύγχρονου GT-R, βαμμένο στο Bayside Blue, το πιο εμβληματικό χρώμα στην παλέτα του. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και τροποποιήθηκε από την Kaizo Racing, αρχικά με σκοπό να βγάλει νόμιμα πινακίδες.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά το αυτοκίνητο φτιάχτηκε για την ταινία σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του Walker. Για τις ανάγκες της ταινίας υπήρχαν διάφορα Skyline GT-T που είχαν φτιαχτεί για να μοιάζουν με GT-R. Όμως αυτό εδώ είναι το πραγματικό και το μοναδικό αληθινό GT-R που εμφανίζεται στην ταινία.

NISSAN-WALKER

Το ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Και παρόλο που αυτό το Skyline GT-R δεν είναι το πιο ενδιαφέρον από μόνο του -δεν είναι καν μοντέλο περιορισμένης έκδοσης-, η σύνδεση με τον Paul Walker και το Fast & Furious το έχει ανεβάσει στον θρόνο του θρύλου.

Πάντως δεν κατέχει το ρεκόρ για το ακριβότερο ιαπωνικό αυτοκίνητο όλων των εποχών. Πέρυσι, ένα αγωνιστικό Toyota 2000GT που είχε φτιαχτεί από τον Shelby πωλήθηκε προς 2,53 εκατομμύρια δολάρια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article