19.2 C
Athens
16 April - 2024

BCG: Πάνω από 1 δισ. δολ. για περιβαλλοντικά έργα

Must read

Περισσότερα από 900 κοινωνικά-περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς πραγματοποίησε η BCG το 2022, σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας που ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας.

Παράλληλα, η BCG επένδυσε συνολικά πάνω από 1 δισ. δολάρια για την προώθηση έργων με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, σε συνεργασία τόσο με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όσο και με άλλους κοινωνικούς φορείς, όπως ΜΚΟ.

Ο CEO της BCG, Christoph Schweizer, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να γίνουμε η εταιρεία με τον μεγαλύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η φιλοδοξία μας αυτή είναι στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, του σκοπού και των αξιών μας. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με πελάτες, κυβερνήσεις και ΜΚΟ για τη δημιουργία θετικών οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων».

«Έχουμε θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο για τη μείωση των εκπομπών μας κατά το ήμισυ έως το 2025 και την επίτευξη μηδενικoύ περιβαλλοντικού αποτυπώματος έως το 2030», δήλωσε ο David Webb, Chief Sustainability Officer της BCG. «Ταυτόχρονα, εξελίσσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και υποστηρίζουμε ενεργά την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα, όπως τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και η τεχνολογία άμεσης δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα».

Οι νεοσύστατοι τομείς των Social Impact και Climate & Sustainability στελεχώνονται ήδη από μια εξειδικευμένη ομάδα 2.100 ατόμων και αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, αντιπροσωπεύοντας το 12% των συνολικών έργων της BCG το 2022.

H BCG παραμένει πρωτοπόρος στις δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν ο αποκλειστικός συνεργάτης της COP27, συμπεριλήφθηκε στη λίστα CDP Climate A List, ενώ υποστήριξε ενεργά τους High Level Climate Champions του OHE. Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή από το 2020 και έχει δεσμευτεί να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντικές είναι οι δράσεις για την προάσπιση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον. Το προσωπικό της BCG παγκοσμίως αυξήθηκε σε 30.000 το 2022, με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 46%, ενώ στις ΗΠΑ το 46% του προσωπικού και το 51% των νέων προσλήψεων προέρχεται από εθνοτικές μειονότητες. Το 2022 η BCG δημιούργησε τον Δείκτη BLISS, ο οποίος καθορίζει μια σειρά από δράσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διοικητικά στελέχη για να δημιουργήσουν θετικές εμπειρίες ενσωμάτωσης στους χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο.

«Η βιωσιμότητα διέπει πλέον όλες τις εσωτερικές μας δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας μας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευθύνη και προτεραιότητά μας η υποστήριξη των εταιρειών στην Ελλάδα ως προς την κατάρτιση των δικών τους σχεδίων βιωσιμότητας, κατά τρόπο ευθυγραμμισμένο με τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Χρυσός Καβουνίδης, διευθύνων σύμβουλος BCG Athens.

Δείτε εδώ τη μελέτη της BCG

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article