20.9 C
Athens
24 April - 2024

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές – Θετικά στοιχεία για τη ζήτηση

Must read

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές στο πετρέλαιο την Πέμπτη, μετά τη χθεσινή πτώση τους για περισσότερο από ένα δολάριο το βαρέλι. Οι τιμές ενισχύθηκαν μετά τα ισχυρότερα στοιχεία για τη ζήτηση καυσίμων που ανακοινώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερη σε κατανάλωση πετρελαίου χώρα στον κόσμο.

Nωρίτερα σήμερα, τα futures του brent αυξήθηκαν κατά 17 σεντς ή 0,2% στα 76,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,2%, στα 72,73 δολάρια.

Μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης ενίσχυσε τις τιμές, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση για καύσιμα μεταφορών στις ΗΠΑ.

Παρά την άνοδο των τιμών, οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί, καθώς η άνοδος των παγκόσμιων επιτοκίων συνεχίζει να προκαλεί φόβους για ύφεση.

«Οι τιμές του brent κατάφεραν να ανακτήσουν κάποια βάση τελευταία από τις προηγούμενες υπερπουλημένες τεχνικές συνθήκες, αλλά η πρόοδος έχει κάπως σταματήσει λόγω των ανεπίλυτων τραπεζικών ανησυχίων, οι οποίες θέτουν υπό έλεγχο το κλίμα», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

«Οι συνεχείς κίνδυνοι καθόδου για τις συνθήκες παγκόσμιας ανάπτυξης θα μπορούσαν να συμπιέσουν τις τιμές σε ένα εύρος τιμών που κινείται προς τα εμπρός, με την ανάγκη ενός πιο συγκεκριμένου καταλύτη για μια νέα ώθηση προς τα πάνω», δήλωσε ο Yeap.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Απρίλιο, αυξάνοντας τις πιθανότητες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article