13.5 C
Athens
20 April - 2024

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η βιετναμική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων VinFast

Must read

Η βιετναμική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων VinFast ανέφερε την Παρασκευή ότι θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) μέσω συγχώνευσης με την Εταιρεία Εξαγορών Ειδικού Σκοπού (SPAC) Black Spade Acquisition, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Μετά τη συγχώνευση, η νέα οντότητα θα αποκτήσει κεφαλαιοποίηση περίπου 23 δισ. δολαρίων, “υποθέτωντας ότι παλαιοί μέτοχοι της Black Spade δεν θα επιλέξουν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους, όπως έχουν δικαίωμα”, ανέφεραν VinFast και Black Spade σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει κλείσει μέσα στο β’ εξάμηνο του 2023, με τους νυν μετόχους της VinFast να ελέγχουν περίπου 99% του μετοχικού κεφαλαίου της ενιαίας εταιρείας.

Η VinFast, η οποία άρχισε να πωλεί ηλεκτρικά οχήματα στην Καλιφόρνια μέσα στο 2023, είχε υποβάλει αίτηση για Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ, προκειμένου να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq υπό το σύμβολο “VFS” τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Black Spade Acquisition είναι μία SPAC με έδρα το Χονγκ Κονγκ η οποία εισήχθη στο NYSE στα μέσα Ιουλίου του 2021, με στόχο να συγχωνευθεί, εντός της επόμενης διετίας, με μια εταιρεία, ιδανικά του κλάδου της ψυχαγωγίας, όπως δήλωνε τότε.

Ιδρυτής της μητρικής της VinFast, Vingroup, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Βιετνάμ, Pham Nhat Vuong, 54 ετών, με περιουσία αξίας 3,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article