21.8 C
Athens
23 April - 2024

Τέταρτη ημέρα απωλειών στην Κίνα, ενισχύεται ο Nikkei

Must read

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με την εξαίρεση του ιαπωνικού Nikkei ο οποίος με ώθηση από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τριμήνου σκαρφαλώνει σε υψηλό 1,5 έτους.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης κερδίζει 1% στις 29.412,16 μονάδες.

Οι κινεζικές μετοχές υποχωρούν για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση την Παρασκευή καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες πυροδότησαν ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,65%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1%. Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI300 χάνει 1,1%.

Τα νέα τραπεζικά δάνεια κατρακύλησαν τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κατάργηση των περιορισμών κατά της Covid-19 χάνει την ορμή της.

Η αδύναμη μέτρηση ήρθε λίγες ώρες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αποπληθωριστικές πιέσεις εντείνονται στη χώρα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, εμφανίζοντας την ασθενέστερη άνοδο από το Φεβρουάριο του 2021. Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού κατρακύλησαν 3,6%, το περισσότερο από τον Μάιο του 2020.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,1%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν και Ινδονησία επίσης υποχωρούν.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article