20.9 C
Athens
17 April - 2024

Oδηγίες προς ναυτιλλομένους για τους πνιγμούς από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Βίντεο)

Must read

Ο πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως και όπως αναφέρουν στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό, ενώ τετραπλάσιος αριθμός διακομίζεται στο νοσοκομείο προληπτικά.

Στην Ελλάδα, σχεδόν κάθε μέρα ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό. Τα περισσότερα περιστατικά μπορούν να αποφευχθούν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Ατυχημάτων του Υπουργείου Υγείας, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια του προληπτικού του ρόλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα και πνιγμούς, έχει ως αποστολή να προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να ενημερωθεί και να αποκτήσει γνώσεις που θα του φανούν χρήσιμες και θα τον προστατεύσουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και επιστημονικές δράσεις.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύει: “Έλληνα Προφυλάξου” από τον Πνιγμό

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΚΕΕΛΠΝΟ έφτιαξε το βίντεο “Έλληνα Προφυλάξου”.

Στο βίντεο πρωταγωνιστούν ο 2 φορές παγκοσμίως βραβευμένος από το Hall of Fame, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του International Swimming Hall of Fame, Bruce Wigo και ο Ευστάθιος Παπαδόπουλος, υποδυόμενος ένα 10χρονο παιδί που πνίγηκε σε μια ερημική παραλία, επειδή απομακρύνθηκε από την ακτή φαγωμένος και χωρίς να γνωρίζει κολύμπι.

Σε σκηνοθεσία Σ. Αβραμίδη και μοντάζ Σταμάτη Τριπόδη, το βίντεο περνάει το μήνυμα εκμάθησης της αθλητικής ναυαγοσωστικής, ως μέσου προστασίας από ατυχήματα στο νερό.

Το μήνυμα τελεί υπό την αιγίδα των οργανισμών: Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Σύλλογος Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, International Awards Giuseppe Sciacca, Fondazione Guiseppe Sciacca, International Swimming Hall of Fame.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article