19.9 C
Athens
28 March - 2024

Χανιά: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων της πόλης

Must read

Στην ενεργειακή αναβάθμιση δέκα σχολικών κτιρίων της πόλης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ, προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Χανίων, στο 3ο Λύκειο Χανίων, στο 6ο Γυμνάσιο, στο Εσπερινό Γυμνάσιο, στο 4ο Γενικό Λύκειο, στο Εσπερινό Λύκειο, στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων και στο Γυμνάσιο Σούδας.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED και εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού, ενώ προβλέπονται και παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες για καρότσια και νέους ανελκυστήρες.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονίζει την προσπάθεια των τελευταίων ετών για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, την ασφάλεια και την αναβάθμιση της σχολικής ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία τρία χρόνια οι παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της πόλης ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article