24.7 C
Athens
29 March - 2024

Corolla… 150 χιλιάδων(!)

Must read

Τα τελευταία χρόνια η Toyota, εκτός από το να παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης των πωλήσεων, καταφέρνει να είναι και η εταιρία που παρουσιάζει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προσιτά σπορ μοντέλα.

Μετά την έκπληξη που έκανε με το GR Yaris ακολούθησε και η αντίστοιχη GR Corolla, η οποία ανέβασε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη το κόνσεπτ της αγωνιστικής ρέπλικας από το WRC για τους δρόμους.

Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται προς το παρόν στις ΗΠΑ και έχει γίνει ανάρπαστη. Ιδίως η πιο πισταδόρικη έκδοση Morizo η οποία θα πωληθεί σε μόλις 200 κομμάτια, για τα οποία γίνεται κυριολεκτικά… σφαγή ποιος θα τα πάρει.

Μαζί με την υψηλή ζήτηση έρχονται αναπόφευκτα και τα “καπέλα”. Και μιλάμε για ένα απίστευτο καπέλο, καθώς ένας ντίλερ της εταιρίας στο Μέριλαντ, αποφάσισε ότι μπορεί να χρεώσει μία GR Corolla Morizo στα 152.000 δολάρια!

Πρόκειται προφανώς για ένα εξωφρενικό ποσό με όποιο μέτρο σύγκρισης και αν το πάρεις. Και πολύ περισσότερο αν αυτό το μέτρο σύγκρισης είναι η προτεινόμενη τιμή από την εταιρία, που είναι λίγο πάνω από τα -ήδη πολλά- 50.000 δολάρια.

Toyota Corolla

Μιλάμε δηλαδή για τρεις φορές παραπάνω από την αρχική τιμή, κάτι που φέρνει την Corolla ανάμεσα σε αυτοκίνητα όπως μία Porsche 911 ή μια Lamborghini Huracan (στην Αμερική).

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι, ιδίως σε αυτή την έκδοση Morizo, με τις αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις, την διθέσια διάταξη και το ακόμα πιο αγωνιστικό στήσιμο.

Πάντως η ιστορία αυτή έχει ξεσηκώσει αρκετές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για το πόσο μπορεί ένας ντίλερ να ανεβάζει τόσο την τιμή και να παίζει με την φήμη της εταιρίας.

Όμως η βασική αρχή της ελεύθερης αγοράς δεν μπορεί να μην ισχύει και στα αυτοκίνητα. Και όσο θα υπάρχει κάποιος που είναι διατεθειμένος να πληρώσει 150 χιλιάρικα για μία Corolla, τότε σε εμάς δεν πέφτει κανένας λόγος.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article