17.6 C
Athens
18 April - 2024

Ο καιρός της Τετάρτης: Παραμένει η αστάθεια – Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Must read

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια. Επικράτηση δυτικού ρεύματος με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, περιμένουμε αρχικά βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής και βόρεια χώρας. Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια θα επηρεαστούν νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 25-26, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 23-24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24-24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με 3-5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη, στο Νότιο Ιόνιο και στον Κορινθιακό οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Καιρός

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν, δίνοντας τις θερμές ώρες της ημέρας παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article