21.2 C
Athens
24 April - 2024

VW: Έρχεται το ηλεκτρικό κάτω από τα 20 χιλιάρικα

Must read

Ο νέος στόχος των μεγάλων εταιριών για τα ηλεκτρικά είναι να σπάσουν το όριο των 20.000 ευρώ. Και η VW δουλεύει πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχοντας την ασφυκτική πίεση των Κινέζων που πλέον κυριαρχήσει στην εσωτερικής τους αγορά, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Και είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα.

Αυτή την πίεση την νιώθει έντονα το Volkswagen Group το οποίο βρίσκεται στην φάση της προχωρημένης εξέλιξης του πρώτου αυτοκινήτου της που θα κοστίζει κάτω από το όριο των 25.000 ευρώ.

Η Volkswagen αποκάλυψε το concept ID 2all τον Μάρτιο, ενός αυτοκινήτου στο μέγεθος του Polo, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίζει κάτω από το όριο των 25.000 ευρώ. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να είναι χαμηλότερα και από τις φθηνότερες κινέζικες προτάσεις όπως το MG4 EV.

Παράλληλα το γερμανικό γκρουπ θέλει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Και δουλεύει με “φουλ τις μηχανές” πάνω στο πρότζεκτ του ηλεκτρικού μοντέλου που θα κοστίζει κάτω από τα 20 χιλιάρικα.

Το αυτοκίνητο αυτό που αναμένεται να ονομάζεται ID 1. Και τα στελέχη της εταιρίας δηλώνουν ότι είναι αρκετά σίγουροι πως μπορούν να επιτύχουν τόσο χαμηλές τιμές.

Για να γίνει αυτό το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με τις νέες μπαταρίες που θα κατασκευάζει η ίδια η εταιρία στο εργοστάσιο στη Βαλένθια. Υπάρχει επίσης και αποκλιμάκωση στις τιμές των πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο στόχος των 25.000 ευρώ και χαμηλότερα.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι οι οικονομίες κλίμακας που γίνονται μέσα στις μάρκες του γκρουπ, καθώς θα υπάρξουν και τα αντίστοιχα μοντέλα από τις Cupra και Skoda.

Οι μεγάλοι όγκοι παραγωγής μπορούν να μειώσουν αισθητά τις τιμές και να κάνουν όλες τις εταιρίες του γκρουπ ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και κερδοφόρες απέναντι στην απειλή των Κινέζων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article