17.6 C
Athens
18 April - 2024

Η ESCO Partners θέτει σε λειτουργία τον φωτοβολταϊκό σταθμό της Adam Pack

Must read

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, η ESCO Partners έθεσε σε λειτουργία φωτοβολταϊκό σταθμό επί της βιομηχανικής στέγης της ADAM PACK. Η ADAM PACK δραστηριοποιείται στον χώρο της χάρτινης συσκευασίας υγρών τροφίμων και στην παραγωγή πλαστικών πωμάτων, εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες. 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ADAM PACK για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών της αναγκών, η ESCO Partners εγκατέστησε στη στέγη του εργοστασίου της εταιρείας φωτοβολταϊκό σταθμό με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 462kWp, με την μορφή μακροχρόνιας σύμβασης «PV as a Service», έναντι προσυμφωνημένης τιμής υπηρεσίας ανά παραγόμενη MWh. 

H ESCO Partners ανέλαβε την χρηματοδότηση, μελέτη, αδειοδότηση, κατασκευή και πιστοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού με μηδενική επένδυση από την ADAM PACK και στο πλαίσιο της σύμβασης ESCO που έχει συναφθεί, αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού. Μέσω αυτής της σύμβασης και της ολοκληρωμένης υπηρεσίας της ESCO Partners, η ADAM PACK εξασφαλίζει οφέλη στα λειτουργικά της έξοδα από τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και με εγγυημένη απόδοση. Η μακροχρόνια σύμβαση των δύο εταιρειών προβλέπει, ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία της ADAM PACK σε 15 χρόνια. Εναλλακτικά, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του πάρκου έπειτα από τον 6o  χρόνο λειτουργείας του. 

Με την έναρξη της συνεργασίας, ο κ. Κώστας Καρύκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ADAM PACK σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο φωτοβολταϊκός σταθμός βρίσκεται πλέον σε λειτουργία και μας φέρνει πιο κοντά στην δέσμευσή μας για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της ADAM PACK. O σταθμός αυτός θα παράγει 657.000kWh ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας το 14% της ετήσιας κατανάλωσης και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 297tCO2 ετησίως. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη των στόχων του Net Zero».

O κ. Ευάγγελος Μπάρδης, Partner και Director της Sirec Energy AE και Διευθύνων Σύμβουλος της ESCO Partners ΑΕ, δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρουμε την ADAM PACK για την υλοποίηση αυτού του έργου και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας είναι αναπόσπαστο συστατικό κάθε επιχείρησης που στοχεύει στην βιωσιμότητα και την κερδοφορία. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός στη στέγη της εταιρείας θα συμβάλει, ώστε μέσω του net metering, η ADAM PACK να μπορέσει να καλύψει ένα τμήμα των ενεργειακών αναγκών της δραστηριότητάς της.» 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article