21.1 C
Athens
25 April - 2024

Ενισχύονται οι ευρωαγορές, σε υψηλό 18 μηνών ο DAX

Must read

Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, ακολουθώντας τα κέρδη σε Ασία και Wall Street, καθώς οι επενδυτές διακρίνουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για την αύξηση της οροφής του ομοσπονδιακού χρέους πλησιάζουν σε θετική κατάληξη.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη με κέρδη άνω του 1% καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, Κέβιν Μακάρθι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να πετύχουν σύντομα μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,5% και σκαρφαλώνει στις 466,40 μονάδες.

Στο ταμπλό ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,5% σε νέο υψηλό 18 μηνών στις 16.196,33 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,85% στις 7.461,98 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,6% στις 7.769,56 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,5%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός BT Group ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να κόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2030 – ενδεχομένως πάνω από το 40% του εργατικού δυναμικού – καθώς θα ολοκληρώνει το νέο δίκτυο οπτικών ινών, αλλά και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, όπως της τεχνητής νοημοσύνης.

Την ίδια στιγμή, ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις του το δ’ τρίμηνο, αντλώντας ώθηση από την ανάκαμψη της Κίνας μετά από τρία χρόνια με δρακόντεια μέτρα κατά της Covid-19.

Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου, οι συγκρίσιμες πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16%, μετά από οριακή άνοδο κατά 1% το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 14%. Οι πωλήσεις στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκαν κατά 13%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article