19.3 C
Athens
19 April - 2024

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Κοντά σε υψηλό 33 ετών ο Nikkei

Must read

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω αισιοδοξίας για μια συμφωνία στην Ουάσινγκτον που θα αυξάνει την οροφή στο χρέος, διασφαλίζοντας έτσι ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος για μια χρεοκοπία με καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και αγορές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία για την αύξηση της οροφής του χρέους μετά την επιστροφή του Μπάιντεν από τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) την Κυριακή. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιστρέψει νωρίτερα από το ταξίδι του στην Ιαπωνία για τη σύνοδο προκειμένου να συνεχίσει τις συνομιλίες, με στόχο την οριστικοποίηση της συμφωνίας πριν τον Ιούνιο, όταν ελοχεύει ο κίνδυνος η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεμείνει από μετρητά.

Στο ταμπλό ο Nikkei σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 33 χρόνια. Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης κερδίζει 0,8% στις 30.829,11 μονάδες, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1990.

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, η καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία της ιαπωνικής οικονομίας η οποία βγήκε από την ύφεση το α’ τρίμηνο και το ανανεωμένο ενδιαφέρον από το εξωτερικό στον απόηχο των δηλώσεων του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ότι έχει σχεδιάζει να αυξήσει τη συμμετοχή του στη χώρα έχουν οδηγήσει σε ράλι τον Nikkei, με τον δείκτη να κερδίζει 18% από την αρχή του έτους, εμφανίζοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ασιατικών αγορών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1,2%, με βαρίδι τον κλάδο της τεχνολογίας στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Alibaba Group Holding η οποία ανακοίνωσε χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση στα τριμηνιαία της έσοδα. Ο τίτλος του κινεζικού κολοσσού χάνει πάνω από 5%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,4%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI300 χάνει 0,3%.

Στην Αυστραλία τέλος ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,7%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article