22.7 C
Athens
29 March - 2024

Volvo: Συμφωνία για αγορά πράσινης ενέργειας

Must read

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo υπέγραψε συμφωνία για την αγορά αιολικής ενέργειας από τον παραγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Vattenfall AB, σε μια σπάνια διμερή ενεργειακή συμφωνία στον τομέα των μεταφορών.

Η Volvo δεσμεύεται να αγοράσει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται στο αιολικό πάρκο Bruzaholm στα νότια της χώρας για μια δεκαετία, αρχής γενομένης από το τελευταίο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η συμφωνία ισοδυναμεί με περίπου 230 γιγαβατώρες ετησίως.

«Επεκτείνοντας τις πηγές ενέργειας χωρίς ορυκτά καύσιμα, συνεργαζόμενοι για την ηλεκτροδότηση διαδικασιών που σήμερα βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ορυκτές πηγές και αναπτύσσοντας υποδομές φόρτισης, μπορούμε να συμβάλουμε στη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων σε ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Vattenfall Άννα Μποργκ.

Από την πλευρά του ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group δήλωσε «αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα επιπλέον βήμα για τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δικές μας βιομηχανικές δραστηριότητες. Η συμφωνία σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, να προμηθευτούμε ανανεώσιμη ενέργεια και να αναλάβουμε δράση για το κλίμα σε όλα όσα κάνουμε».

«Αυτή η συνεργασία με τη Vattenfall αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός στη δέσμευση του Ομίλου να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2040 και να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Περιλαμβάνοντας 21 ανεμογεννήτριες με τις συναφείς εγκαταστάσεις, η κατασκευή του αιολικού πάρκου Bruzaholm έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023 και να είναι έτοιμο για λειτουργία το φθινόπωρο του 2025, οπότε και αρχίζει η συμφωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Volvo.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει αυστηρούς κανόνες για τη σταδιακή κατάργηση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035, οι κανόνες αυτοί δεν αντιμετωπίζουν τις εκπομπές που σχετίζονται με την παραγωγή των οχημάτων. Το μπλοκ επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τις λεγόμενες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να βοηθήσει στην απαλλαγή του δικτύου από τον άνθρακα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article