20.1 C
Athens
24 April - 2024

Νέο σπιτικό: Ποδαρικό με φυσικό αέριο

Must read

Μήνας ανανέωσης ο Σεπτέμβριος με αλλαγές τόσο για τις νεότερες όσο και για τις πιο ώριμες ηλικίες όπου εξελίξεις επαγγελματικές, οικογενειακές ή εκπαιδευτικές τους ωθούν στην αναζήτηση νέας κατοικίας.

Οι νέοι φοιτητές μετακομίζουν στην πόλη όπου θα διαμείνουν (τουλάχιστον) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να φοιτήσουν στη σχολή όπου έχουν επιτύχει ενώ οι εργαζόμενοι μετακινούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και αλλάζουν χώρο εργασίας και πολλές φορές αναπόφευκτα και χώρο κατοικίας. Ακόμη, εργένηδες και νιόπαντροι αναζητούν σπίτια με μειωμένες δαπάνες, τα οποία τους παρέχουν οικονομία και ανεξαρτησία στον τρόπο κατανάλωσης ενέργειας. Οι φράσεις «αυτόνομη θέρμανση» και «φυσικό αέριο» αποτελούν σημείο στο οποίο συνήθως «πέφτει» το μάτι των περισσοτέρων όταν διαβάζουν σχετικές αγγελίες και τα ακίνητα με φυσικό αέριο καταλήγουν να είναι οι τελικές επιλογές των καταναλωτών.

Τα κάνει όλα και συμφέρει…

Το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο που «τα κάνει όλα και συμφέρει: θέρμανση, κλιματισμός, ζεστό νερό και μαγείρεμα επιτελούνται με ευκολία και ακρίβεια τόσο στην κατανάλωση όσο και στον υπολογισμό του τελικού κόστους. Ο λογαριασμός είναι μειωμένος κατά το ήμισυ σε σχέση με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά πληρώνεται μετά την χρήση. Η ανάλυσή του περιλαμβάνει τη χρέωση ενέργειας, που υπολογίζεται αναλογικά με την ενέργεια (kWh) που έχει καταναλωθεί στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, και τη χρέωση ισχύος (πάγιο), που είναι ανεξάρτητη της κατανάλωσης. Πλέον, τα περισσότερα διαμερίσματα προσφέρουν αυτονομία θέρμανσης με φυσικό αέριο και με τον τρόπο αυτό γίνεται παραπάνω οικονομία καθώς ο ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης πληρώνει μόνο για την περιορισμένη κατανάλωση που κάνει χωρίς να χρεώνεται σε περιόδους εορτών, διακοπών κλπ όπου λείπει από το διαμέρισμα. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά συμφέρουσα και για τους φοιτητές ή τους εργαζόμενους καθώς οι ανάγκες ενέργειας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά περιορισμένες λόγω της καθημερινής πολύωρης απουσίας του.

Ας δούμε όμως πώς καλύπτονται οι βασικές δραστηριότητες ενός φοιτητικού σπιτιού με την χρήση φυσικού αερίου:

heating

Θέρμανση: Η χρήση φυσικού αερίου στην θέρμανση μειώνει τα έξοδα θέρμανσης κατά 40% και οι αποδόσεις φτάνουν το 110%. Η εφαρμογή φυσικού αερίου αποτελεί πλέον μονόδρομο στην επιλογή της θέρμανσης για το σπίτι, έναντι των υπόλοιπων ρυπογόνων και σπάταλων λύσεων όπως οι λέβητες πετρελαίου, οι λέβητες pellet, οι λέβητες ξύλου και βιομάζας.

bath-2192_1280

Ζεστό νερό: Τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης επιτρέπουν την παροχή ζεστού νερού 24 ώρες το 24ωρο. Συνήθως χρησιμοποιούνται ταχυθερμοσίφωνες φυσικού αερίου και επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι λέβητες (για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης) και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με ένα boiler πετρελαίου και έως 60% σε σχέση με ένα θερμοσίφωνα.

kitchen

Μαγείρεμα: Η χρήση φυσικού αερίου στο μαγείρεμα μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση πάνω από 60% σε σχέση με τις ηλεκτρικές κουζίνες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προηγούμενος εξοπλισμός, αρκεί η αντικατάσταση της παλαιάς κουζίνας με κουζίνα φυσικού αερίου (ελεύθερη ή εντοιχιζόμενη). Φυσικά, όλες οι οικιακές συσκευές φυσικού αερίου φέρουν ασφαλιστικές διατάξεις.

Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο όποτε το χρειάζεται ο καταναλωτής κάθε στιγμή μέσα από το εγκαταστημένο δίκτυο. Δε χρειάζεται να το παραγγείλει ή να είναι σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνει πάντα μόνο όσο καταναλώνετε. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή σας ζωή (π.χ. παροχή ζεστού νερού ανά πάσα στιγμή)

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article