24.7 C
Athens
29 March - 2024

Υγειονομική κρίση στον Πύργο από τα σκουπίδια

Must read

Διαστάσεις υγειονομικής κρίσης παίρνει το θέμα των απορριμμάτων στην Ηλεία, καθώς τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι σε δρόμους της πόλης και των χωριών του Πύργου, γύρω ή κοντά σε σχολεία, στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, με προφανείς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και όσων ζουν και κινούνται στην περιοχή.

Σύσκεψη για το οξύτατο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου υπό την προεδρία του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Καθηγητή Χειρουργικής, κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Γιαννόπουλος, τόσο εκ της θέσεως του όσο και από ευαισθητοποίηση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας, αποτύπωσε το περίγραμμα των υγειονομικών παρεμβάσεων από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπτώσεις σε αυτό το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία και το οποίο έχει λάβει και διαστάσεις υγειονομικής κρίσης, καθώς τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι σε ολόκληρη την πόλη και τη γύρω περιοχή.

Ο Πύργος και οι γύρω δημοτικές κοινότητες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποκομιδής απορριμμάτων, επειδή δεν υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής τους, αφού έχει λήξει (ύστερα από πολλαπλές παρατάσεις) η άδεια λειτουργίας του χώρου στον οποίο δεματοποιούνταν και αποθηκεύονταν.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article