23.5 C
Athens
28 March - 2024

Μαζική εστίαση: Ένα πλήρες γεύμα με φυσικό αέριο

Must read

Πώς μπορούμε να έχουμε άμεσα, γρήγορα και οικονομικά ένα πλήρες γεύμα; ….Με φυσικό αέριο, φυσικά…. Και όχι μόνο ένα πλήρες γεύμα, αλλά όλα τα γεύματα της ημέρας σε όλους τους δυνατούς χώρους που υπάρχει δυνατότητα να τα απολαύσουμε.

Επιχειρήσεις όπως είναι αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και καφετέρειες λειτουργούν με φυσικό αέριο και εκμεταλλεύονται την εξοικονόμηση κόστους που προσφέρει αλλά και την ταχύτητα καθώς σε αυτή την περίπτωση, περισσότερο από ποτέ, «ο χρόνος είναι χρήμα».

cupkakes-275777_1280 cafe

Βιτρίνες με λαχταριστές τυρόπιτες, πολύχρωμες τάρτες και τραπέζια με ευφάνταστα πιάτα τα οποία ανανεώνονται σε ελάχιστο χρόνο, αποτελούν συνηθισμένες εικόνες σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Χαρακτηριστικό της χρήσης του οικολογικού αυτού καυσίμου είναι ότι τα πλεονεκτήματά του έχουν πολλούς διαφορετικούς αποδέκτες: τον επιχειρηματία που εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τα λειτουργικά του έξοδα, τον καταναλωτή γιατί απολαμβάνει ταχύτατη εξυπηρέτηση και νοστιμιά και το κοινωνικό σύνολο το οποίο ζει σε ένα καθαρό περιβάλλον.

boulangerie  donuts

Όταν η επιτυχία μιλάει από μόνη της….

eyxaris  sea-food-443971_1280

Το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη και αντικατέστησε όλες τους άλλους τρόπους μαγειρέματος. Το ίδιο τείνει να συμβεί και στην Ελλάδα με τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης να κάνουν την αρχή.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του καφέ-εστιατορίου «Εύχαρις», που βρίσκεται στην οδό Αδριανού στο Μοναστηράκι, κύριο Στέλιο Χατζηθεοδώρου το φυσικό αέριο αποτελεί τον βασικό λόγο της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης και όπως επισημαίνει: «χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο από την αρχή της λειτουργίας μας και αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν χωρούσε διαπραγμάτευση. Βλέπετε πόσο χαμηλές τιμές έχουμε; Ελέγξετε αν θέλετε την ποιότητα των πρώτων υλών μας, των κρεατικών, των ψαρικών…Όλα είναι άριστης ποιότητας και σίγουρα δεν επιλέγουμε τα φθηνότερα της αγοράς. Εξοικονομούμε όμως αρκετά από την μείωση του λειτουργικού μας κόστους που προκύπτει από τη χρήση φυσικού αερίου. Και λειτουργούμε όλη μέρα, προσφέροντας καφέ, γλυκά, ελληνική και διεθνή κουζίνα όχι μόνο στους τουρίστες αλλά και στους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι όπως ξέρετε είναι αρκετά απαιτητικοί. Θέλουν (και με το δίκιο τους χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα. Και αν δεν μπορέσουμε να το εξασφαλίσουμε αυτό, δεν θα καταφέρουμε να επιζήσουμε. Το γεγονός ότι μια επιχείρηση βρίσκεται σε «καλό» σημείο δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει και τους πελάτες. Η ποιότητα και η τιμή θα τους κερδίσει. Και φυσικά η ευχάριστη ατμόσφαιρα. Με το φυσικό αέριο καλύπτουμε τις ανάγκες θέρμανσης, καθώς όπως θα έχετε παρατηρήσει, αρκετά εστιατόρια, ακόμη και αν έχει αρκετό κρύο δεν παρέχουν ένα θερμό περιβάλλον. Και φυσικά ο πελάτης φεύγει. Το φυσικό αέριο μας έχει λύσει τα χέρια.»

eyxris 3

Το φυσικό αέριο «μαγειρεύει» και κερδίζει επί 3

Πώς γίνεται να είναι τριπλό το κέρδος όταν το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα; Ιδού η απάντηση:

Κόστος: Ο λογαριασμός είναι μειωμένος περίπου στο μισό σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα και αφορά στη συγκεκριμένη κατανάλωση που έχει γίνει ακριβώς κατά το επιθυμητό χρονικό διάστημα χρήσης.

Ευχρηστία: Είτε πρόκειται να καλυφθούν ανάγκες σε ζεστό νερό, είτε να χρησιμοποιηθεί κουζίνα φυσικού αερίου το φυσικό αέριο επιτρέπει την άμεση χρήση και μας απαλλάσσει π.χ από την ανάγκη να περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό. Η λειτουργία των συσκευών φυσικού αερίου είναι απλή και προσφέρει ευκολίες και άνεση στην καθημερινή ζωή (οι κουζίνες φυσικού αερίου, για παράδειγμα, επιτυγχάνουν ακρίβεια στην θερμοκρασία και βελτιώνουν το μαγειρικό αποτέλεσμα).

Οικολογικό: Δεν είναι τυχαίο ότι το φυσικό αέριο έχει ονομαστεί «πράσινο» καύσιμο. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου και δεν περιέχει ενώσεις του θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article