19.2 C
Athens
19 April - 2024

Χωρίς νοσηλευτές κινδυνεύουν να μείνουν οι εντατικές μονάδες

Must read

Τον κίνδυνο να κλείσουν πολλές κλίνες εντατικής, εξαιτίας της απομάκρυνσης νοσηλευτών που λήγουν οι συμβάσεις εργασίας τους, επισημαίνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Σκουτέλης και ο γραμματέας Αριστείδης Δάγλας, στην επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρ. Ξανθό και τον αναπληρωτή Π. Πολάκη, σημειώνουν πως από 1ης Οκτωβρίου, ξεκίνησε η λήξη των συμβάσεων των Νοσηλευτών που διατέθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ήδη 20 νοσηλευτές έχουν περάσει την πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση από το γραφείο προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι 150.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, σημειώνει πως έχει από καιρό προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη δημόσια υγεία η λήξη των συμβάσεων των συγκεκριμένων νοσηλευτών, μιας και δεκάδες κλίνες μοιραία θα κλείσουν, μεγαλώνοντας τον ήδη μεγάλο αριθμό των ανενεργών κρεβατιών των μονάδων εντατικής θεραπείας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article