22.8 C
Athens
25 April - 2024

Στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με HIV ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Must read

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, σε μια από τις πλέον ευαίσθητες δομές σε πανελλαδικό επίπεδο, στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με ΗΙV λοίμωξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος θέλησε να διαμορφώσει άμεση γνώση της κατάστασης που επικρατεί στη δομή οροθετικών, στα Καμίνια Πειραιά και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο, το οποίο επιτελείται τόσα χρόνια από τους συντελεστές της στην ευπαθή κοινωνική ομάδα, που βρίσκεται σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επαναβεβαίωσε το αμέριστο ενδιαφέρον του Οργανισμού και της Πολιτείας και δεσμεύτηκε για τη διαρκή υποστήριξη και συμπαράσταση στην ευπαθή ομάδα των συνανθρώπων μας, για τη δικαιωματικά αξιοπρεπή διαβίωση τους, χωρίς το στιγματισμό λόγω της οροθετικότητας HIV

Η δομή -να σημειωθεί- λειτουργεί από το 1993 ως Περιφερειακή Υπηρεσία του Οργανισμού.

Υπήρξε η πρώτη δομή φιλοξενίας για άτομα με ΗΙV λοίμωξη που λειτούργησε στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα για διαβίωση (στέγη- σίτιση) σε άτομα άπορα ή εκδιωχθέντα από τον κοινωνικό ιστό (οικογένεια ή/και εργασιακό χώρο) λόγω του κοινωνικού στίγματος, το οποίο, ακόμα και σήμερα, συνοδεύει τις περισσότερες φορές την πρωτοδιάγνωση της ΗΙV λοίμωξης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article