20.4 C
Athens
28 March - 2024

Η Pfizer Hellas πρόσφερε 8.300 φάρμακα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τους πρόσφυγες

Must read

Η Pfizer Hellas, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προς το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), προχώρησε στη δωρεά 8.300 φαρμάκων, για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσέφερε αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, επιδιώκοντας μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξαιτίας της δραματικής αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ο κ. Jim Sage, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, δήλωσε σχετικά:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα το 2015. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε ανθρώπους, σε οικογένειες και παιδιά, που στερούνται τα βασικά της επιβίωσης, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη. Υποδηλώνουν όμως και το σημαντικό βάρος που έχουν επωμιστεί οι τοπικές κοινωνίες στα σημεία εισόδου.

Η συνεισφορά μας στην ανακούφιση των προσφύγων/μεταναστών και στην προστασία της δημόσιας υγείας, είναι μια κίνηση που προέρχεται όχι μόνο από την Κοινωνική Ευθύνη, που αισθανόμαστε ως υπεύθυνοι εταιρικοί πολίτες αλλά και από τη δέσμευσή μας να συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία με στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας στη χώρα μας και κυρίως όσον αφορά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.»

Ο Πρόεδρος Δ.Σ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, τόνισε:

«Στις δύσκολες στιγμές που βρίσκεται η πατρίδα μας, η δωρεά της Pfizer Hellas, σίγουρα αποτελεί δείγμα γενναιόδωρου υψηλού φρονήματος και κατανόησης της κοινωνικής ευθύνης για αυτούς που μπορούν να προσφέρουν. Από πλευράς μας, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η δωρεά αυτή προς το κοινωνικό σύνολο μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα αξιοποιηθεί πλήρως με τον καλύτερο και σωστότερο τρόπο.»

Η παράδοση των φαρμάκων της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και κατόπιν – μέσω του δικτύου που διαθέτει ο οργανισμός- θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες στα κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών – Προσφύγων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Pfizer ανταποκρίνεται στο σοβαρό αυτό ζήτημα, προσφέροντας δωρεές συνολικού ύψους 200,000$ σε διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως η οργάνωση “Save the Children” και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (International Rescue Committee), που δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες που δέχονται τα μεταναστευτικά κύματα των προσφύγων για την προστασία και την περίθαλψη των παιδιών και των ευαίσθητων ομάδων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article