17.6 C
Athens
18 April - 2024

Πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα αθλητικής ναυαγοσωστικής

Must read

Το πρώτο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής θα πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) στις 13/12/2015 στο Γέρακα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από πνιγμούς με την αρωγή/στήριξη από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το Safe Water Sports, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, το Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναντώνται οι έννοιες “Αθλητισμός”, “Δημόσια Υγεία” και “Ναυαγοσωστική” σε μια διοργάνωση ιστορικής σημασίας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη μνήμη του Μιχαήλ Πασχαλάκη, που έχασε τη ζωή σε ηλικία 10 ετών από ατύχημα στη θάλασσα. Με τον τίτλο της Πρέσβειρας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ιταλίας, θα τιμηθεί η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Γ.Γ. Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca).

Πρεσβευτής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδας είναι ο ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής. Όσοι επιδείξουν “fair play” θα τιμηθούν με Βραβεία Ευ Αγωνίζεσθαι.

Στο πρωτάθλημα θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός που αγοράστηκε από το Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΟΥΔΑ είναι αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Βάσει καταστατικού καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Για την προκήρυξη των αγώνων δείτε: http://sportlifesaving.blogspot.com/

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article